Artikel  

 

 

 
  Beachvolley 28-05-2020


 

Zijn jullie er klaar voor?

De meest gestelde vragen

Mogen we de bal overspelen naar elkaar?
Ja! Je mag de bal naar elkaar overspelen. We raden ten zeerste aan om wel steeds dezelfde bal te gebruiken, of een paar ballen per groepje te voorzien. Hierbij houd je uiteraard rekening met de 1,5 meter afstandsregel.
Met hoeveel mogen we op één terrein?
Je gaat op het terrein met maximaal 9 personen, bestaande uit 8 sporters en 1 trainer. Hierbij houd je uiteraard rekening met de 1,5 meter afstandsregel.
Hoe kan ik 'corona-proof' oefeningen in groepjes uitvoeren?
Conditionele en technische oefeningen kan je in zeer kleine groepjes (twee tot drie personen) uitvoeren binnen je trainingsbubbel. Hou heel de training dezelfde groepjes, verwissel geen partners tijdens de oefeningen. Volley Vlaanderen werkt momenteel aan oefenstof die met al deze maatregelen rekening houdt. Vrijdagavond verschijnt er een eerste deeltje via Social Media.
Hoe kan ik materiaal correct ontsmetten?
Gebruik een desinfecterend product (zoals Umonium 2,5%) dat je zoals aangegeven op de verpakking aanlengt met water (50ml per 2l water). Deze oplossing giet je in een emmer water met een doekje. Vervolgens wrijf je met de vochtige doek over het oppervlak dat je wil reinigen. Je laat dan het vochtige oppervlak opdrogen (dit duurt ongeveer een minuut).  
Ben ik verzekerd?
Net zoals tijdens het indoorseizoen, ben je als lid verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens de activiteit. Het oplopen van een infectieziekte zoals COVID-19 wordt op zich niet beschouwd als lichamelijk ongeval en valt bijgevolg niet onder de verzekeringspolis.
Mogen we wedstrijdjes spelen op training?
Wedstrijdvormen waarbij de social distance niet behouden kan worden zijn niet toegelaten. Twee tegen twee of drie tegen drie wedstrijdjes zoals voorheen (met aanval blok aan het net) kunnen voorlopig nog niet. Zeer gecontroleerde twee met twee oefeningen waarin de afstand gewaarborgd blijft kunnen wel.
 

De maatregelen

In het kader van deze versoepeling op de maatregelen stelden wij een protocol op bestaande uit een heel aantal te volgen richtlijnen. Door hier als spelend lid en als club zeer concreet mee om te gaan zal er terug gevolleybald worden. Weliswaar met aandacht voor de 1,5m afstandsregel. Welke deze richtlijnen juist zijn en inhouden kan u lezen in het PDF document dat we hieronder beschikbaar stellen. Dat zal je ook op onze website kunnen terugvinden. De poster kan je hieronder al bekijken en zit vervat in het PDF document.

 

 

 
 
 
 

© 2005 Volleybalclub Set-Up Ternat

Web design : TomS