Artikel  

 

 

 
  Toelichting van De Vriendschap ivm beĆ«indiging competitie 06-04-2020


 

Op 27/03 werd er door volley Belgium besloten hoe ze de rangschikkingen gingen opmaken, dit werd openbaar gemaakt op de 30e. Er werd ons gevraagd of we dezelfde werkwijze wilden toepassen.

Het bestuur van de Vriendschap heeft, na heel wat over-en-weer emails, besloten van dit NIET te doen.

De voorgestelde berekening is gebaseerd op de bepaling van de gemiddeld verdiende punten per wedstrijd om op die manier de punten te gaan berekenen van de wedstrijden die nog moesten gespeeld worden. Wij konden ons niet vinden in deze handelswijze en besloten van onze eigen koers te bepalen.

Wat doen we dan wél ?

 • Er zijn dit jaar geen officiële kampioenen (en dus ook geen prijzen)
 • Naar volgend seizoen toe bestaat de mogelijkheid dat ploegen “stijgen” en/of “dalen”. We gaan dit in onderling overleg beslissen
  • In functie van de huidige stand in de rangschikkingen
  • In functie van de nog te spelen wedstrijden, met aandacht voor de tegenstander en resultaat van de heenwedstrijd
  • In functie van de reeksindeling. Ploegen kunnen stoppen en nieuwe kunnen starten, wat het nodige effect kan hebben op het aantal ploegen per reeks, of zelfs het aantal reeksen… Dit wil zeggen dat we OP DIT MOMENT NIET KUNNEN ZEGGEN WIE ER IN WELKE REEKS ZAL SPELEN ! Ploegen aan de top of staart van hun reeks in de huidige rangschikking worden mogelijk door ons gecontacteerd NA DE INSCHRIJVINGSPERIODE.
  • De algemene vergadering (die wettelijk verplicht gehouden moet worden elk jaar…) wordt verzet naar een nader te bepalen datum !
  • Er komt zeker een financiële compensatie vanuit onze federatie, in functie van de middelen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een korting op het inschrijvingsgeld.

We zijn niet lichtzinnig tot dit besluit gekomen en vragen iedereen van dit te respecteren.

Deze tekst wordt ook op facebook gezet en daar kan je op een beleefde manier je eventuele mening kwijt.

 

 
 
 
 

© 2005 Volleybalclub Set-Up Ternat

Web design : TomS