Artikel  

 

 

 
  Start competitie uitgesteld 31-07-2020


  

Volley Vlaanderen stelt de competitiestart op seniorenniveau uit!

Naar aanleiding van de verstrenging van de Covid-19 richtlijnen op federaal, provinciaal en gemeentelijk niveau besliste Volley Vlaanderen in samenspraak met Volley Belgium en FVWB (Fédération Volley Wallonie-Bruxelles) op een uitzonderlijke Raad van Bestuur op donderdag 30 juli om een verbod uit te vaardigen op alle oefenwedstrijden en voorbereidingstoernooien gedurende de volledige maand augustus. Deze beslissing geldt zowel op jeugd- als op seniorenniveau.

Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimum vier weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart op seniorenniveau uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktoberOok de bekercompetities zullen niet van start gaan in september en worden eveneens uitgesteld. Volley Vlaanderen en haar jeugdcommissie zal ten laatste op 15 augustus een beslissing nemen over de start van de jeugdcompetitie.

Met betrekking tot de trainingen, die kunnen blijven doorgaan, met respect voor de nationale, provinciale en lokale restricties werden volgende zaken beslist:
Voor meerderjarigen (vanaf 18 jaar) wordt aangeraden om indoor en outdoor te trainen met maximaal 12 spelers, zonder contact en met 1,5 meter afstand.
Alle begeleiders van deze trainingen dienen zowel voor, tijdens en na de activiteit een mondmasker te dragen.

Volley Vlaanderen benadrukt nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht. Daarom wordt er door de federatie benadrukt dat het zeer belangrijk is dat de begeleiding van de teams (trainers, kinesisten, scouting,…) een mondmasker draagt tijdens deze activiteiten en geen fysiek contact heeft met de atleten.

Volley Vlaanderen heeft een meldpunt opgestart waar u met al uw vragen terecht kan.  Mailen kan u naar 
corona@volleyvlaanderen.be

Verder kan u ook steeds terecht op de website van 
Volley Vlaanderen of Sport Vlaanderen voor de laatste updates betreffende het volleybal en de sport.
De laatst geldende richtlijnen door Volley Vlaanderen, opgesteld op 31 juli, vindt u door te klikken op onderstaande link.
Download de pdf hier.

Samen zorgen we ervoor dat we terug veilig kunnen sporten!
 


 

 
 
 
 

© 2005 Volleybalclub Set-Up Ternat

Web design : TomS